Team Cykelspecialisten 2017

Så här års är det nästan så man glömmer bort varför man gladeligen drar på sig en kroppsstrumpa modell mindre och ägnar hela sin semester åt att fullkomligt plåga ihjäl sin stackars medelmåttiga kropp…
Vi är inne i en period av den segdragna, men ack så viktiga, grundträningen. Lågintensiva och långa pass ska gärna avlösa varandra och just nu är det svårt att känna en sån där riktig geist över kommande säsong.

image1

MEN! Precis då, när man myser runt i sina dubbade skor eller slentrian-sitter lite på trainern med en dålig komediserie på ipaden, så får man årets motivation som ett brev på posten (eller nja, det är ju ändå 2016 så det kom väl i ärlighetens namn på messenger men hur eller hur – kul var det i alla fall).

Vill du vara en del av Team Cykelspecialisten 2017?

image1-2_500

Ehhh, JA TACK! Efter att ha kontrollfrågat om det verkligen finns plats för en snigel i teamet och fått ett jakande svar så var alla höstblues helt plötsligt som bortblåsta.
NU JÄKLAR SKA HÄR TRÄNAS!

SÅ! Nu kommer vi till varför detta inlägg blir till överhuvudtaget – normalt sett skriver jag ju bara ner mina tävlingsupplevelser på denna blogg. Jo förstår ni…för er som läst tidigare inlägg har ni redan insett att:

a) det här med att planera något, typ ever, är inte riktigt min starkaste gren
b) det här med att fokusera på lagom många saker är inte heller riktigt min starkaste sida

SÅ! Nu skriver jag detta inlägg lite som en reminder till mig själv att 2017 ska bli året då jag:

a) planerar mitt tränande och tävlande. Jag ska ligga på en lagom nivå kopplat till mitt övriga liv och jag ska hela tiden finna glädjen i det jag gör (annars kan det ju kvitta liksom…)
b) inte anmäler mig till miljontals tävlingar utan fokuserar på mitt stora mål (Kalmar 2017) och deltar i övriga tävlingar om det passar in och jag har lust

Nu tror jag väl inte riktigt själv att ovanstående kommer att stämma speciellt bra men jag tänker att det är en början. Jag skriver det som ett kontrakt med mig själv. Visar det sig att jag sedan bryter kontraktet kan jag ju alltid stämma mig själv på lite pengar och köpa mig en snygg ny cykel om jag vinner…

Värt att nämna är väl att jag  förra året gick ut hårt och ökade – resultatet av det var att jag satt i januari med en nertränad kropp som ville göra allt utom att just träna.  Jag tappade fokus och det var ganska länge oklart om jag ens skulle starta i Kalmar. Jag gjorde också felet att i förhand vara anmäld till en himla massa lopp. Det var kul en stund, sedan blev loppen istället en belastning (ja fine, de är alltid en belastning i ordets rätta bemärkelse men mer ur ”jag vill inte riktigt göra det här” synpunkt). Några utav loppen ställde jag till och med in. Jag kunde lika gärna ha sparat de slantarna.

SÅ. Årets plan är att lägga grundträningen på en sådan nivå att den platsar bland julstök och nyårsfirande. Jag har en ganska modest plan för min insats, sett ur ett tidsperspektiv, men hellre en kontinuitet detta år än ett par veckors träning som sedan resulterar i massiv viloperiod och skador.
Jag har också köpt klippkort hos min sjukgymnast och jag går numera där i preventivt syfte, jag ser det lite som en service av mig själv. Jag menar herregud, vi skulle ju aldrig drömma om att inte serva bilen, varför ska vi INTE serva tanten?

Jag ska försöka lägga mer krut på cyklingen i år. Det har jag dubbla anledningar till. Dels är det där jag kan kapa tid på IM men dels för att jag i år totalvägrar att bli avhängd på Tjejvättern. I år ska i alla fall syrran få en match 🙂

Jag är sjukt taggad att får köra 2017 tillsammans med Team Cykelspecialisten och hoppas på ett bra tränings- och tävlingsår!

~The end. For now.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: